Surviving with grace är ett försök att förhålla sig till tankar om att överleva en kris. Isa Andersson har sedan sin Master examen på konstfack 2019, intresserat sig för frågeställningar om överlevnad och prepping. Prepping innebär just att rusta sig för en kris som ändrar våra levnadsförhållanden och där de resurser som vi är vana vid att ha tillgång till, inte längre är någon självklarhet.

Frågeställningar om försvar och omvårdnad är återkommande i Andersson resonemang och i denna utställning reflekterar hon om möjligheten att överleva med elegans.

I Isa Anderssons design och konstnärliga installationer möts humor och iskallt alvar. Hon låter kristallklart vattnet spelar mot klarglasets elegans och hårt knutna knoparna pryda, skydda och beväpna. I Isa Anderssons värld blandas beslutsamhet, desperation, försvarsvilja med tafatta försök till omvårdnad i något slags hoppa om att rädda en värld som redan gått oss förbi.


- Jag ger mig utrymme att ifrågasätta och tvivla på funktion och estetik av omvårdnad och överlevnad. I det får skarpa former med hög funktion mötas av känslomässigt framtagna skulpturer. /Isa Andersson

Close
Using Format